KRIMIONLINE, KRIMI ZPRÁVY, KRIMI VIDEA, KRIMI PLUS

KRIMIONLINE.cz

KRIMI ZPRÁVY ONLINE

krimi zprávy

ČLÁNKY

Na dítě na Pradědu spadl automat na mince, chlapci poranil mozek

Přímo v budově vysílače na nejvyšším vrcholu Jeseníků, Pradědu, se v sobotu krátce před jednou hodinou vážně zranil sedmiletý chlapec. Ve vestibulu vysílače na něj spadl automat na pamětní mince. Dítě ve velmi vážném stavu transportoval záchranářský vrtulník do ostravské fakultní nemocnice. Příčiny pádu automatu na hocha nyní vyšetřuje bruntálská policie.


„Chlapci poskytli prvotní pomoc členové horské služby a vzhledem k časové dostupnosti místa pro pozemní posádky byl zdravotnickými operátory vyslán primárně na pomoc vrtulník letecké záchranné služby,“ popisoval vážnou nehodu mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl s tím, že lékař po svém příletu na místě zjistil, že dítě jeví známky poruchy vědomí.

„Jeho stav svědčil o poranění mozku a byl velmi vážný. Chlapec měl také zraněnou dolní končetinu. Po potřebném ošetření bylo dítě naloženo do vrtulníku, během letu však u něj došlo ke zhoršení zdravotního stavu a vrtulník musel přistát na heliportu záchranné služby v Opavě,“ líčil dále Humpl.

Zde lékař chlapci zajistil intubací dýchacích cest a připojil jej na přístroj, který řídí ventilaci. Poté vrtulník znovu vzlétl a dítě bylo nakonec předáno do péče lékařů Fakultní nemocnice Ostrava.

V neděli ráno už byl hoch mimo ohrožení života. Mluvčí Fakultní nemocnice Ostrava Tomáš Oborný Právu sdělil, že chlapec zůstává v péči lékařů Oddělení pediatrické resuscitační a intenzivní péče. „Jeho zdravotní stav však je již stabilizovaný, je mimo ohrožení života,“ upřesnil Oborný.

Příčiny nejasné

Zatím není vůbec jasné, proč se na chlapce automat na prodej pamětních mincí vlastně převrátil. Automat je dva metry vysoký a váží 96 kilogramů.

„Policie nyní musí počkat na vyjádření expertů, zda náhodou nebyl přístroj špatně umístěný, či zda nebylo něco zanedbáno. Na případu intenzivně pracujeme,“ sdělila Právu v neděli ráno mluvčí bruntálské policie Ivana Křištofová s tím, že obdobný případ zdejší policie nepamatuje.

Později upřesnila, že případ policie vyšetřuje jako těžké ublížení na zdraví, zatím ale nikoho neobvinila.


(Zdroj: Krimi Zprávy Opava)


krimi pátrání

PÁTRÁNÍ PO OSOBÁCH


ČORBA LADISLAV
* 18.3.1963 hledaný

DUCHOŇ KAREL
* 19.1.1990 hledaný

FILIP MIROSLAV
* 28.12.1955 pohřešovaný

ILIEVA MARIA METODIEVA
* 16.11.2007 hledaná

JANDOVÁ KATEŘINA
* 23.8.1991 hledaná

KMOCH PAVEL
* 8.6.1971 hledaný

LOKAJÍČEK LADISLAV
* 20.3.1999 hledaný

POPOVICI MARK
* 5.11.2018 pohřešovaný

RAETHER MICHAL
* 17.10.1986 pohřešovaný

RAKAŠ PATRIK
* 13.1.1993 hledaný

ŠIMKOVÁ KLÁRA
* 30.11.2006 hledaná

(Zdroj: Policie ČR www.policie.cz)

krimi zprávy

KRIMIONLINE.cz

Praha Brno Ostrava Plzeň Liberec Olomouc Ústí nad Labem České Budějovice Hradec Králové Pardubice Havířov Zlín Kladno Most Karviná Opava Frýdek-Místek Karlovy Vary Teplice Děčín Jihlava Chomutov Jablonec nad Nisou Přerov Prostějov Mladá Boleslav Česká Lípa Třebíč Třinec Tábor Znojmo Příbram Cheb Orlová Kolín Trutnov Písek Kroměříž Šumperk Vsetín Valašské Meziříčí Litvínov Uherské Hradiště Hodonín Český Těšín Břeclav Krnov Litoměřice Sokolov Nový Jičín