KRIMIONLINE, KRIMI ZPRÁVY, KRIMI VIDEA, KRIMI PLUS

KRIMIONLINE.cz

KRIMI ZPRÁVY ONLINE

krimi zprávy

ČLÁNKY

Soud poslal muže za střelbu na zřízence pohřební služby za mříže

Rozhodnutí v případu dvou mužů obžalovaných z vydírání a postřelení zaměstnance pohřební služby v Opavě vynesl v úterý ostravský krajský soud. Motivem útoku bylo podezření, že zřízenec ukradl nebožtíkovi ze zásuvky peníze. To se ale nepotvrdilo.


Syn zesnulého Tomáš Kukol, který po zřízenci žádal vrácení peněz a přitom ho postřelil, dostal u soudu 10 let vězení. Jeho kamarád Hynek Ignát, který se na vydírání podle obžaloby spolupodílel, dostal sedm let.

K soudu přišel v úterý pouze Kukol, Ignát před jednáním požádal o jednání v jeho nepřítomnosti. Soud muže potrestal za vydírání, Kukola navíc za nedovolené ozbrojování.

Rozsudek měl původně padnout už minulý pátek. Protože ale jeden z obžalovaných Hynek Ignát dorazil k soudu totálně opilý, rozhodl soudce o provedení dechové zkoušky s výsledkem 2,6 promile. [celá zpráva]

Proto bylo vynesení rozsudku odročeno na úterý.

Střelba na opavském hřbitově se odehrála loni v lednu. Tomáš Kukol mladého funebráka poranil poté, co údajně okradl jeho zesnulého otce. Počkal si na něj na hřbitově spolu se svým kamarádem, známým opavským opilcem Hynkem Ignátem. Zřízence nejprve podle obžaloby zbili, pak ho syn nebožtíka postřelil.

Tomáš Kukol tvrdil, že zřízenec okradl jeho zesnulého otce o několik desítek tisíc, které měl mrtvý u sebe v pokoji. Po odjezdu pohřební služby prý byla skříňka v pokoji prázdná. Postřelený však tvrdí, že nic neukradl. Hospitalizován byl s průstřelem nohy v opavské nemocnici, jeho stav ale nakonec nebyl tak vážný. Střela naštěstí nezasáhla kost.

Policie oba ještě téhož dne zadržela. Kukol skončil ve vazbě, ze které se později vykoupil kaucí.

„To, že pracovník pohřební služby měl okrást otce jednoho z obžalovaných, policie prověřovala, ale nic takového se neprokázalo,“ uvedla státní zástupkyně Brigita Bilíková.

Oba obžalovaní sice u soudu vypovídali, nikdo z nich si ale prý na nic nepamatuje. Tomáš Kukol to vysvětlil tím, že bere silné léky proti bolestem páteře, Ignát se zase před soudem prohlásil za těžkého alkoholika. Údajně ani útoku na pracovníka pohřební služby nebyl kvůli své opilosti schopen, a to i proto, že v jedné ruce držel lahev s rumem.

„Moc piju, takže si skoro nic nepamatuji. Nevím pořádně, co se stalo před čtrnácti dny,“ hájil se Ignát.


(Zdroj: Krimi Zprávy Opava)


krimi pátrání

PÁTRÁNÍ PO OSOBÁCH


ČORBA LADISLAV
* 18.3.1963 hledaný

DUCHOŇ KAREL
* 19.1.1990 hledaný

FILIP MIROSLAV
* 28.12.1955 pohřešovaný

ILIEVA MARIA METODIEVA
* 16.11.2007 hledaná

JANDOVÁ KATEŘINA
* 23.8.1991 hledaná

KMOCH PAVEL
* 8.6.1971 hledaný

LOKAJÍČEK LADISLAV
* 20.3.1999 hledaný

POPOVICI MARK
* 5.11.2018 pohřešovaný

RAETHER MICHAL
* 17.10.1986 pohřešovaný

RAKAŠ PATRIK
* 13.1.1993 hledaný

ŠIMKOVÁ KLÁRA
* 30.11.2006 hledaná

(Zdroj: Policie ČR www.policie.cz)

krimi zprávy

KRIMIONLINE.cz

Praha Brno Ostrava Plzeň Liberec Olomouc Ústí nad Labem České Budějovice Hradec Králové Pardubice Havířov Zlín Kladno Most Karviná Opava Frýdek-Místek Karlovy Vary Teplice Děčín Jihlava Chomutov Jablonec nad Nisou Přerov Prostějov Mladá Boleslav Česká Lípa Třebíč Třinec Tábor Znojmo Příbram Cheb Orlová Kolín Trutnov Písek Kroměříž Šumperk Vsetín Valašské Meziříčí Litvínov Uherské Hradiště Hodonín Český Těšín Břeclav Krnov Litoměřice Sokolov Nový Jičín